maanantai 17. lokakuuta 2016

Luku 7.

Ideamyrsky!

Häät ovat loistava tilaisuus hypätä teemavärien, tunnelmakuvien ja koriste-ideoiden loputtomaan maailmaan. Internetin ihmemaa on pullollaan jos jonkinnäköisiä ehdotuksia häiden ulkoasuksi. On modernia, vanhanaikaista, vuodenaikateemoja, kaikkia mahdollisia värejä. You name it. Syksyn bussimatkat kodin ja yliopiston välillä ovat kuluneet leppoisaan tahtiin ideakuvastoja penkoessa ja omien häiden ulkoasu alkaa pikkuhiljaa selvetä.

Kuva 1

Kuva 2















 Erään kauppareissun yhteydessä haimme sulhaseni kanssa Prisman maaliosastolta värikartan, jonka avulla olemme ideoineet juhlien värimaailmaa. Väreiksi on valikoitunut iloisen laaja valikoima murrettuja värejä. Toivomme häiden olevan värikkäät, mutta ei räikeät. Juhlapaikalla on runsaasti tummaa puuta, joka sopii loistavasti yhteen suosikkiväriemme kanssa. Häiden värimaailma pitää toteuttaa juhlapaikan ehdoilla, yhteensopivaksi kokonaisuudeksi. Tuntuisi hölmöltä valita värejä, jotka lähtökohtaisesti riitelevät tilan kanssa. Kuvat vähän vihjaavat meidän värimaailmasta. Kovin tarkasti tiettyjen sävyjen täsmällisyydestä en halua alkaa tivaamaan, vaan häihin valitaan rennosti kivoja väripalettiin sopivia värejä. Ei haittaa, jos kaasojen mekot ovat tummemmat kuin servietit tai kaikki punaisen sävyt ovat vähän erilaisia. Leppoisa meininki on meidän hääsuunnittelun pohja.

Meillä on suunnittelussa lähdetty liikkeelle tilasta: ruokasalin luumunväriset verhot ja puun syvä ruskea toimivat värimaailman perustana. Häiden ulkoasu saa muutenkin inspiraationsa persoonallisesta juhlapaikastamme (siitä voit lukea lisää Luvusta 3). Halusin ehdottomasti häihin historian läsnäoloa jossakin muodossa ja eri tyylikaudet toimivat itseoikeutetusti inspiraation lähteenä. Lopullinen teema putkahti ilmoille kuin itsestään selvänä ratkaisuna. Vihkikirkkomme on rakennettu vuonna 1929, samoin juhlapaikkamme. Voiko olla sopivampaa hääteemaa, kuin 1920-luvun art deco! Se on yksi omista suosikkiepookeistani, samoin mieheni tykästyi art decon graafisiin koukeroihin ja järeän suoriin viivoihin kovin.
Kuva 3


2 kommenttia:

  1. Värimaailma vaikuttaa jo nyt tosi lupaavalta. Art deco tyyli tuo kivaa vaihtelua maalaisromanttisten ja rustiikkisten häiden joukkoon, jotka tuntuvat olevan pinnalla nyt vuodesta toiseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mielenkiinnostasi! Olen itsekin tosi innoissaan 20-luvun tyylistä, saa nähdä millainen kokonaisuus saadaan aikaan. Lisää juttua koristeluista tulossa piakkoin :)

      Poista